علت استارت نخوردن خودرو

استارت نخوردن ماشین، یکی از بدترین مشکلاتی است که ممکن است هر راننده ای با آن مواجه شود. این اتفاق به علت خالی شدن باتری ماشین یا معیوب شدن آن، خالی بودن باک سوخت، خرابی دینام،  سیم های آن، قفل بودن فرمان، خرابی استارتر، خرابی شمع خودرو و… رخ می دهد. برای پیشگیری از بروز این مسئله لازم است به صورت دوره ای ماشین خود را چک کنید تا این وسیله بین راه شما را تنها نگذارد!

مهمترین دلایل استارت نخوردن ماشین

 استارت نخوردن ماشین، علت های مختلفی دارد که اگر آن ها را بشناسید می توانید از وقوع این اتفاق جلوگیری کنید یا در صورت مواجهه با آن به راحتی مشکل را برطرف سازید.

خراب شدن دینام

خرابی دینام

استارت نخوردن ماشین ممکن است به علت خراب شدن دینام باشد. دینام، یک قطعه مهم در سیستم برق خودرو است که وظیفه تامین برق بخش های مختلف ماشین را بر عهده دارد. اگر دینام خراب شود، باتری ماشین قادر به شارژ شدن نخواهد بود و در نتیجه برق کافی برای راه اندازی موتور تأمین نمی شود. برخی از علل خرابی دینام شامل موارد زیر است:

  1. سایش و خرابی قطعات درونی دینام مانند بلبرینگ ها، مکانیسم های چرخشی یا قطعات الکترونیکی
  2. خرابی تسمه تراشه ای (سیمولت) که وظیفه اتصال دینام به موتور را دارد.
  3. خرابی پره های دینام
  4. مشکلات در مدارهای الکتریکی مربوط به دینام

تعمیر دینام معمولاً به عهده تعمیرکاران ماهر و متخصص است و بهتر است از تعمیرات خودسرانه خودداری کنید تا خطرات بیشتری را برای سیستم برق خودرو و خودتان ایجاد نکنید.

 قفل بودن فرمان

قفل بودن فرمان

یکی از مواردی که موجب استارت نخوردن ماشین و اختلال در عملکرد سیستم ماشین می شود، قفل بودن فرمان است که به دلایل مختلفی رخ می دهد. این مشکل، معمولاً در ماشین هایی با سیستم قفل فرمان برای جلوگیری از سرقت، به وجود می آید. بعضی از دلایل اصلی قفل بودن فرمان را در زیر بررسی می کنیم:

  • کلید یا ریموت نامناسب: اگر کلید یا ریموتی که برای روشن شدن ماشین استفاده می کنید، نامناسب یا خراب باشد، امکان قفل شدن فرمان وجود دارد.
  • مشکل در سیستم قفل فرمان: در بعضی مواقع، سیستم قفل فرمان خراب است یا خطایی دارد که باعث می شود فرمان قفل شده باقی بماند و استارت نخورد.
  • مشکل در سیستم تشخیص قفل فرمان: گاهی ممکن است سیستم تشخیص قفل فرمان، با مشکل مواجه شود و به طور نادرست، تشخیص اشتباهی، دهد و قفل شود، حتی اگر واقعاً قفل نباشد.
  • مشکل در سیستم برق خودرو: این مشکلات، شامل قطع برق، فیوزهای سوخته، کابل های برق آسیب دیده و… است.

خراب شدن باتری کلید فوب ماشین

کلید فوب

اگر باتری کلید فوب خراب شود، ماشین خاموش می ماند؛ اگر می خواهید ماشین را روشن کنید، می توانید از روش های زیر برای راه اندازی موتور، بدون استفاده از کلید فوب روی بیاورید و طبق این روش ها اقدام کنید:

  • استفاده از کلید جایگزین: برخی از خودروها، دارای یک کلید جایگزین برای استارت زدن ماشین هستند. این کلید معمولاً در داخل کلید فوب قرار دارد و شما می توانید آن را خارج کنید و با قرار دادن کلید، در محل مشخص شده، ماشین را روشن کنید.
  • استفاده از دکمه استارت/استاپ: بعضی از خودروها، دارای یک دکمه استارت/استاپ، برای راه اندازی ماشین بدون استفاده از کلید فوب، هستند. معمولاً این دکمه، در نزدیکی سیستم صفحه نمایش، قرار دارد. با فشار دادن این دکمه، ماشین روشن می شود.
  • استفاده از کلید فیزیکی: در بعضی از ماشین های جدید، وجود یک کلید فیزیکی، برای استارت زدن ماشین، بدون استفاده از کلید فوب، وجود دارد. این کلید، معمولا در نزدیکی سیستم ماشین، قرار دارد.
  • روشن نشدن خودرو به علت خالی بودن باک سوخت: گاهی خودرو، به دلیل خالی بودن باک سوخت، روشن نمی شود. برای پی بردن به این مشکل ابتدا از طریق نشانگر سطح سوخت در صفحه داشبورد، مطمئن شوید که باک واقعا، خالی است. اگر نشانگر، خالی بودن باک سوخت را تایید کرده، مشکل در سوخت است. اگر در محلی هسنید که به پمپ بنزین دسترسی ندارید، می توانید از سوخت رسانی سیار تهران یا دگیر شهرها کمک بخواهید.

خرابی استارتر

خرابی استارتر

استارتر، یکی از اجزای مهم در استارت خوردن ماشین است که در صورت خرابی، ماشین نمی تواند روشن شود. برخی از علل خرابی استارتر  عبارتند از:

  • باتری ضعیف
  • خرابی استارتر
  • قطعه های مرتبط با استارتر
  • مشکلات در سیستم الکتریکی

روشن نشدن ماشین به علت خرابی فیوز

خرابی فیوز

ماشین، گاهی به علت خرابی فیوز روشن نمی شود و برای اینکه متوجه شوید مشکل از فیوز است، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

تأیید خرابی فیوز

برخی از خودروها، دارای جعبه فیوز در محل نزدیک به صندلی راننده، هستند. شما می توانید، با باز کردن جعبه فیوز و بررسی آن ها، قطعاتی که خراب شده اند را تشخیص دهید. اگر فیوزی خراب است، آن را با فیوز جدیدی با ولتاژ و جریان مشابه تعویض کنید.

شناسایی فیوز مربوطه

در جعبه فیوزها، هر فیوز به یک سیستم خاص در خودرو اختصاص دارد. معمولاً در درب جعبه فیوزها، نموداری موجود است که جایگاه و عملکرد هر فیوز را نشان می دهد. با استفاده از این نمودار، شما قادر هستید هر فیوز مربوطه را شناسایی کنید.

خرابی سوییچ احتراق خودرو

سوئیچ احتراق

خرابی سوئیچ احتراق، یکی از عوامل استارت نزدن ماشین است که وظیفه ای مشابه قفل و راه اندازی سیستم احتراق موتور را، بر عهده دارد. سوئیچ احتراق، ارتباط بین باتری و قطعات سیستم احتراق را برقرار می کند. اگر سوئیچ احتراق خراب شود یا به مشکل بر بخورد، ارتباط بین این قسمت ها قطع مشده و موتور روشن نمی شود. در این صورت، تعویض سوئیچ احتراق با یک قطعه جدید، این مشکل را حل می کند.

استارت نخوردن به علت خرابی شمع خودرو

شمع خودرو

ممکن است خودرو، به علت خرابی شمع، استارت نخورد. برخی از شمع ها کثیف شده اند و مانع از ایجاد جرقه برای احتراق سوخت می شوند. شما می توانید با استفاده از ابزار های مناسب، شمع ها را از سر سیلندرها خارج و تمیز کنید و در صورت نیاز تعویض کنید.

خراب شدن رله پمپ بنزین

رله پمپ بنزین

خرابی رله پمپ بنزین، گاهی باعث، کاهش عملکرد پمپ سوخت، در خودرو می شود. رله پمپ بنزین، وظیفه کنترل جریان برق به پمپ سوخت را دارد و در صورت خرابی، جریان برق به پمپ سوخت قطع می شود. اولین کاری که باید در زمان استارت نخوردن ماشین، انجام دهید تشخیص، خرابی رله پمپ بنزین، می باشد که از طریق لمس آن، امکان پذیر است. وقتی کلید را لمس می کنید، به حالت “روشن” تغییر می دهید و صدای کلیک آن را می شنوید. اگر صدای کلیک حاصل نشود، ممکن است رله خراب شده باشد.

تنظیم نبودن یا خرابی تسمه تایم

خرابی تسمه تایم

اگر تسمه تایم، در خودرو تنظیم نشده باشد، احتمال دارد که باعث عدم عملکرد صحیح موتور شود. وظیفه تسمه تایم چیست؟ تسمه تایم، وظیفه هماهنگی حرکت بخش های داخلی موتور، از جمله نیروزا درونی، شونده ها، والو ها و سایر قطعات مربوطه را بر عهده دارد. در صورت تنظیم نبودن تسمه تایم، ممکن است مشکلاتی، از قبیل ترک خوردگی صافی ها، هماهنگی نادرست بخش های موتور، رفتار نامنظم موتور و یا عدم راه اندازی موتور به وجود آید.

گرفتگی فیلتر سوخت

گرفنگی فیلتر سوخت

گرفتگی فیلتر سوخت، یکی از عوامل روشن نشدن ماشین است که باعث مشکلاتی در سیستم سوخت خودرو می شود. وظیفه فیلتر سوخت، جدا کردن ذرات و آلودگی های موجود در سوخت می باشد که احتمال دارد، وارد بخش های حساس موتور شود. در صورت گرفتگی فیلتر سوخت، جریان سوخت محدود شده یا به طور کامل قطع می شود و در نتیجه باعث عدم عملکرد صحیح موتور و کاهش قدرت و راندمان خودرو منجر می شود. برای رفع این مشکل، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

بررسی فیلتر سوخت

شما باید، بررسی کنید که آیا فیلتر سوخت، کاملاً گرفته است یا خیر. در صورتی که فیلتر سوخت، دچار گرفتگی شده است، نمی توانید از طریق آن، سوخت را به درستی عبور دهید و باید آن را تعویض کنید.

بررسی سیستم سوخت

پس از تعویض فیلتر سوخت، اگر همچنان، مشکل ادامه داشت، می توانید سیستم سوخت را بررسی کنید. مطمئن شوید که خطوط سوخت، اتصالات و سایر قطعات مربوط به سیستم سوخت، بدون مشکل و آلودگی باشند. در صورت نیاز، خطوط سوخت را تمیز کنید و اتصالات را چک کنید.

علت استارت نخوردن ماشین اتومات

استارت نخوردن ماشین اتومات

برخی از علت های شایع در استارت نخوردن ماشین اتومات شامل موارد زیر است:

  • باتری ضعیف : باتری ضعیف، یکی از موارد روشن نشدن ماشین است. در دماهای سرد، باتری ممکن است، کمترین توان را داشته باشد و نتواند انرژی کافی را برای روشن شدن، جمع کند. در این صورت، برق کافی برای فعال شدن سیستم استارت ماشین تشکیل نمی شود.
  • مشکل در سیستم شیفت : مشکلات در سیستم شیفت، می تواند باعث عدم تشخیص دنده صحیح و عملکرد صحیح ترمز، شود. در نتیجه، سیستم استارت، توانایی روشن شدن ماشین را ندارد.
  • مشکل در سیستم شمع ها: شمع های صحیح و عملکرد بالا ضروری هستند تا اتصال برق و احتراق سوخت در سیلندرها صورت گیرد. بنابراین، شمع های خراب یا کثیف در سیستم ماشین می تواند، مانع روشن شدن آن شود.
  • مشکل در سیستم سوخت رسانی: مشکلات در سیستم سوخت رسانی، مانند بنزین ناکافی، فیلتر سوخت آلوده، خطوط سوخت بندی خراب و یا فشار سوخت نامناسب، می توانند باعث استارت نخوردن ماشین شوند.
  • خرابی سیستم اشتعال: خرابی در سیستم اشتعال، مثل سنسورهای اشتعال خراب، نقص در توزیع سوخت و آتش سوزی نامناسب، قادر است مانع روشن شدن ماشین شود.
  • مشکلات الکتریکی: مشکلات الکتریکی در سیستم برق ماشین، یکی از عوامل روشن نشدن و استارت نخوردن ماشین اتومات است. مشکلاتی مانند قطعی در مدارهای برق، فیوزهای سوخته یا کابل های برق آسیب دیده، می تواند عملکرد صحیح سیستم استارت را مختل کنند و ماشین روشن نشود.

 

علت استارت نخوردن ماشین در سرما

استارت نخوردن ماشین در سرما

یکی از علل شایعی که ممکن است، باعث استارت نخوردن ماشین در سرما شود، یخ زدن و یا خستگی باتری است. در زمستان که دمای هوا پایین می آید، باتری ماشین، نیاز به مدت زمانی برای گرم کردن و راه اندازی موتور دارد. در نتیجه، اگر باتری ضعیف باشد، نمی تواند در هوای سرد، انرژی کافی را برای چرخاندن موتور تأمین کند و ماشین استارت نمی خورد. برای جلوگیری از استارت نخوردن ماشین در سرما نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • از روغن موتور مناسب برای دمای سرد زمستانی استفاده کنید.
  • در صورت امکان، ماشین را در یک مکان گرم مانند گاراژ یا پارکینگ داخلی نگه دارید.

کلام آخر

استارت نخوردن ماشین دلایل مختلفی دارد که بستگی به، فصل و عمر مفید، موتور است. از علت های شایع، روشن نشدن ماشین می توان به سرما، خرابی دینام، باطری ضعیف، مشکل در سیستم شیفت، شمع ها، سیستم سوخت رسانی، سیستم اشتعال، مشکلات الکتریکی، قفل بودن فرمان، ریموت نامناسب، مشکل در سیستم برق، خراب شدن باتری کلید فوب، خالی بودن باک سوخت، خرابی استارتر، فیوز، مشکل در سوییچ احتراق، شمع، رله پمپ بنزین، تنظیم نبودن تسمه تایم و گرفتگی فیلتر سوخت، اشاره کرد. در صورت وقوع مشکل می توانید با گرفتن شماره امداد خودرو تهران از آن ها درخواست کمک کنید!