جلو بندی ماشین

بسیاری از افراد این سؤال را مطرح می ‌سازند که جلوبندی ماشین چیست و تمایل دارند از قطعات آن نیز مطلع شوند. جلوبندی اتومبیل، همانطور که از نام آن پیداست، شامل اجزا و قسمت های جلویی خودرو می شود. هر یک از این اجزا از وظایف منحصر به فردی برخوردار بوده و چنانچه به درستی عمل نکنند، عملکرد اتومبیل را دچار اختلال می کنند.

بنابراین برای عملکرد درست خودرو، آشنایی شما با این قطعات لازم است. چنانچه اتومبیل شما دچار مشکل از بخش جلوبندی یا سیستمی و… شد، می توانید با امداد خودرو غرب تهران تماس بگیرید و از خدمات تعمیر در محل بهرمند شوید.

جلوبندی ماشین چیست؟

برای درک بهتر از عملکرد اجزای جلوبندی ماشین، ابتدا می بایست به این سؤال بپردازیم که جلوبندی ماشین چیست؟ جلوبندی شامل قسمت جلویی و زیرین می شود که ارتباط تنگاتنگی با سیستم تعلیق اتومبیل دارد.

مهم ترین تفاوت این 2 در آن است که سیستم تعلق ماشین شامل کمک فنرها و چرخ های عقب خودرو نیز می شود؛ اما جلوبندی تنها به ناحیه جلوی ماشین اطلاق شده و این قسمت شامل فرمان و میل فرمان هم می شود.

آشنایی با اجزای جلوبندی ماشین

آشنایی با جلوبندی خودرو

اجزای جلوبندی ماشین چیست؟ نقش قطعات جلوبندی ماشین چیست؟ برای پاسخ به این سؤال ها باید در گام نخست اجزای آن را مورد بررسی قرار دهیم که عبارتند از:

1 سیستم فرمان 8 دستگاه تعلیق
2 فنر و کمک فنر 9 رام
3 دسته موتور 10 طبق یا سینی
4 سیبک 11 سیبک مفصلی
5 میل تعادل یا میله موج گیر 12 اکسل
6 سگ دست و شغال دست 13 توپی سر کمک
7 بوش 14 گردگیر

1. سیستم فرمان اتومبیل

سیستم فرمان یکی از مهم ترین اجزای اصلی جلوبندی اتومبیل محسوب شده که از فرمان، چرخ دنده، غربیلک فرمان، میل فرمان، جعبه و دیگر اتصالات تشکیل شده که علاوه بر کنترل حرکت اتومبیل، وظیفه هدایت آن را نیز بر عهده دارد. شایان ذکر است که سیستم فرمان ماشین به اندازه خود موتور و همچنین گیربکس ماشین در عملکرد نهایی خودرو تأثیرگذار است.

2. سیستم تعلیق اتومبیل

سیستم اتومات تعلیق در خودرو

سیستم تعلیق اتومبیل که با عنوان فنربندی نیز شناخته می شود، از اتاق و شاسی اتومبیل و همچنین متعلقات آن تشکیل می شود. قطعات مهم به کار رفته در این سیستم، شامل مواردی نظیر فنر، کمک فنر، جرم فنر بندی شده و جرم فنر بندی نشده است که دو وظیفه بسیار مهم را بر عهده دارند.

  1. ارتعاشات و نوسانات جاده ها و مسیرهای ناهموار را کاهش می دهد.
  2. کنترل هدایت خودرو و برخورد مناسب سطح لاستیک ها با جاده به صورتی که کمترین فشار به لاستیک ها وارد شود.

3. رام خودرو

رام خودرو

کاربرد رام در اجزای جلوبندی ماشین چیست؟ این قطعه، نوعی متصل کننده برای بخش های دیگر جلوبندی خودرو به اتاق خودرو است. رام ماشین با جنس فلز ساخته شده و از 2 طرف به شاسی های ماشین وصل می شود.

4. فنر و کمک فنرها

معرفی انواعی از فنر و کمک فنر

وزن اتاق خودرو بر روی فنرها اعمال می شود. این قطعه از خاصیت ارتجاعی و ارتعاش پذیری بهره مند بوده و از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است. ویژگی های مذکور سبب آن می شوند تا در ناهمواری های جاده، از میزان شدت ضربات به خودرو کاشته شود.

فنر اتومبیل ها شامل موارد مختلفی نظیر فنرهای لول، پیچی و تخت می شوند. فنرهای مدل لول را می توان متداول ترین نوع فنر دانست. این اجزا در نزدیکی چرخ های خودرو قرار داشته و انواع مختلفی دارند، که عبارتند از:

  • کمک فنر هیدرولیکی
  • کمک فنر تلسکوپی
  • کمک فنر اهرمی
  • کمک فنر بادی یا گازی
  • کمک فنر هیدرواستاتیکی

5. سیبک ها

سیبک های خودرو

سیبک که با نام گوی و کاسه هم شناخته می شود، قطعه ای کروی شکل بوده که چرخ های خودرو را به سیستم تعلیق متصل می نماید و موجب چرخیدن آن ها می شود. چرخ سیبک در جهت محور مختصات xyz، موجب فرمان دهی به قسمت جلویی اتومبیل شده، به این شکل که با چرخش فرمان ماشین، سیبک یا گوی هم به همان سمت می چرخد.

این قطعات ارتعاشات ناشی از گذر از روی ناهمواری ها را نیز تا حد قابل قبولی کاهش می دهند. همچنین این قطعات تحمل قسمتی از وزن اتومبیل را بر عهده دارند.

6. اکسل

اکسل ماشین

محور مرکزی چرخ یا دنده را اکسل می نامند. این قطعه عمدتا به وسیله یاتاقان ثابت نگه داشته می شود تا چرخ یا دنده قادر باشند که به راحتی دور آن (اکسل) بچرخند.

7. سگ دست و شغال دست

سگ دست و شغال دست در جلوبندی خودرو

سگ دست، یکی از مهم ترین قطعات جلوبندی ماشین محسوب می گردد. این قطعه لولا مانند علاوه بر نگهداری چرخ های اتومبیل به چرخش آن ها روی محور فرمان هم کمک می کند.

بسیاری از قطعات جلوبندی ماشین از جمله سیستم تعلیق، فرمان خودرو، دیسک های ترمز و… بر روی این قطعه سوار می شوند. شغال دست نیز قطعه ای است که سیبک فرمان، میل فرمان و میل کمک به آن متصل می شوند.

8. میل تعادل یا میله موج گیر

میله ها تعادل خودرو

در هنگام پرداختن به این سؤال که کاربرد قطعات جلوبندی ماشین چیست؟ می بایست به وظایف یکی از مهم ترین قطعات آن یعنی میل تعادل نیز اشاره داشت. این قطعه از اتومبیل به منظور حفظ تعادل در خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

میله موج گیر با اتصال سرفنرهای راست و چپ به یکدیگر، نیروی وارد شده به چرخ اتومبیل را میان چرخ ها تقسیم کرده و از خم شدن و متمایل شدن خودرو به یک سمت جلوگیری می کند.

9. سینی یا طبق

طبق خودرو

طبق یا سینی یک قطعه فلزی در خودرو است که از طریق آن سیستم تعلیق به شاسی اتومبیل متصل می شود. در واقع، این قطعه بازویی است که از یک طرف توسط بوش به شاسی خودرو متصل می شود. شایان ذکر است که تنظیم زاویه چرخ های خودرو بر عهده این قطعه اساسی است.

10. بوش

بوش های خودرو در سیلندر

بوش ماشین عایق میان اجزای جلوبندی ماشین قرار دارد که از وارد شدن ضربه به شاسی و بدنه خودرو جلوگیری می نماید. این قطعه عملیات کاهش ضربه را به وسیله انتقال انرژی از یک جسم متحرک به جسم دیگر انجام می دهد.

11. سیبک مفصلی

برای اتصال جعبه فرمان به سیبک فرمان، از سیبک مفصلی یا همان قرقری فرمان بهره جویی می شود. به طور کلی، این قطعه به وسیله انتقال نیروی کششی جعبه فرمان به سیبک فرمان، موجبات انسجام و یکپارچگی جعبه فرمان را فراهم می آورد.

12. دسته موتور

دسته موتور خودرو

دسته موتور یکی دیگر از مهمترین و اساسی ترین اجزای جلوبندی ماشین محسوب می شود. این قطعه مانع از ضربه های موتور شده و درنهایت موجبات عدم لرزش و منسجم شدن حرکت ماشین را فراهم می آورد.

13. توپی سر کمک

این قطعه مهم از خودرو به قسمت فوقانی کمک فنر متصل شده و برای دفع و خنثی سازی ضربات وارد شده از کمک فنر کاربرد دارد.

14. گردگیر

معرفی و آشنایی انواعی از گردگیر های خودرو به رنگ مشکی

گردگیر یکی دیگر از اجزای مهم اتومبیل محسوب شده که از وارد شدن ضربه به سایر قطعات جلوبندی ماشین نظیر سیبک و کمک فنر جلوگیری کرده و از آن ها محافظت می نماید.

کلام آخر

جلوبندی ماشین چیست؟ جلوبندی خودروها از قطعات مهمی نظیر سیستم فرمان، فنر و کمک فنر، سیبک، میل تعادل، سگ دست و شغال دست، بوش،دسته موتور، دستگاه تعلیق، رام، طبق یا سینی، سیبک مفصلی، اکسل، توپی سر کمک و گردگیر تشکیل شده اند که هر یک از این قطعات نقش و وظایف منحصر به فردی را بر عهده دارند.

به صورتی که خرابی و عملکرد نامناسب هر یک از این اجزا می تواند عملکرد کلی اتومبیل را دچار اختلال کند. اگر خودروی شما در مسافرت، رانندگی، سفر کاری و… دچار اختلال شد، می توانید با امداد خودرو تهران یا امداد خودرو شهر خودتان تماس بگیرید و درخواست کمک کنید.