کاسه نمد یکی از قطعات مهم اتومبیل است که مانند هر قطعه دیگری در صورت عدم رسیدگی، دچار مشکل خواهد شد. چنانچه خرابی کاسه نمد در مراحل اولیه تشخیص داده شود، امکان تعمیر آن وجود داشته و هزینه های کمتری ایجاد خواهد کرد؛ اما در صورت نادیده گرفتن علائم خرابی، ممکن است در طول مسیر دچار مشکل شده و نیاز به کمک داشته باشید.
عوامل مختلفی میتوانند باعث خرابی کاسه نمد خودرو شوند، از جمله : فرسودگی طبیعی، آلودگی و گرد و غبار، کمبود یا نامناسب بودن روغن کاری که با شناسایی این عوامل و پیشگیری از آن، می توان از خرابی زود هنگام کاسه نمد جلوگیری کرد. اگر در شهر تهران ساکن باشید و کاسه نمد شما خراب شده باشد، می توانید با کمک گرفتن از مکانیک سیار تهران، ماشین خود را در سریعترین زمان ممکن تعمیر نمایید.
کاربرد مهم کاسه نمد در اتومبیل
کاسه نمد یکی از اجزای مهم خودرو است که برای جلوگیری از نشت روغن از تجهیزاتی که دارای شفت دوار، رفت و برگشتی یا نوسانی هستند، مورد استفاده قرار می گیرد. شفت نوعی قطعه است که دائما در حال حرکت و دوران است؛ به همین دلیل نیاز به روغن کاری مکرر دارد. روغنی که برای عملکرد این قطعه مورد استفاده قرار می گیرد، از حالت سیال برخوردار بوده و میل به فرار کردن و ریخته شدن دارد؛ در اینجا است که کاسه نمد اهمیت خود را نشان می دهد؛ زیرا تنها این قطعه می تواند از نشت روغن جلوگیری نماید.
مهم ترین وظایف کاسه نمد
با توجه به موارد بیان شده به طور خلاصه، مهم ترین وظایف کاسه نمد به شرح زیر می باشد:
- جلوگیری از ریخته شدن روغن از بخش هایی که با روغن درگیر هستند.
- جلوگیری از هدر رفتن و دور ریخته شدن روغن
- جلوگیری از ورود آلودگی به اجزای روغنی
- جلوگیری از تداخل آب یا روغن در قسمت های مختلف
- جلوگیری از اصطکاک اجزای فلزی چرخان
کاسه نمد در کدام قسمت ها نصب می گردد؟
کاسه نمد در قسمت های مختلفی از اتومبیل تعبیه شده و نقشی حیاتی در این وسیله دارند. بخش هایی که کاسه نمد در آن ها مورد استفاده قرار میگیرد به قرار زیر هستند:
- کمک فنر خودرو
- شیر فرمان
- سوپاپ
- پیستون
آشنایی با اجزا و مشخصات کاسه نمد
جهت پیدا کردن دلیل خرابی کاسه نمد و روغن ریزی آن، می بایست ابتدا با اجزا و مشخصات این قطعه آشنا شوید. این قطعه از فنر، نمد و واشر تشکیل می شود. همکاری اجزای مذکور سبب می شود که کاسه نمد بتواند وظیفه خود را به عنوان درزگیر و آب بند به درستی انجام دهد. هر کدام از اجزای تشکیل دهنده کاسه نمد وظیفه مخصوص به خود را دارند که در ادامه بررسی خواهند شد:
- فنر : فنر کاسه نمد معمولا از جنس فلز می باشد و در فاصله میان واشر و نمد قرار دارد. قطعه مذکور جهت ایجاد خاصیت ارتجاعی در کاسه نمد تعبیه شده و کمک می کند تا کاسه نمد به درستی در محل مورد نظر قرار بگیرد.
- نمد :این قسمت از کاسه نمد که معمولا با استفاده از لاستیک فشرده، چرم، سیلیکون یا تفلون ساخته می شود، گرما، ضربه و فشار را در درجه های مختلف تحمل می کند.
- واشر : واشر در لبه داخلی کاسه نمد قرار می گیرد. این قطعه به چسبندگی کامل قطعه بر دیواره شفت (بلبرینگ) کمک کرده و مانع از ایجاد اصطکاک می شود.
آشنایی با دلائل خرابی کاسه نمد خودرو
مهم ترین دلائل خرابی کاسه نمد خودرو به شرح زیر هستند:
1 | عدم مرغوبیت کاسه نمد | 5 | ساییدگی و پوسیدگی قطعه |
2 | عدم نصب صحیح کاسه نمد | 6 | آسیب دیدن چرخ دنده ها |
3 | فقدان روغن کافی در دیفرانسیل | 7 | پوسیدگی واشرهای لاستیکی |
4 | درست قرار نگرفتن قطعات دوار | 8 | تغییرات دمایی |
با کمک راهکارهای زیر می توانید تا عمر کاسه نمد خودرو خود را افزایش داده و از بروز مشکلات بیان شده جلوگیری نمایید:
- انتخاب نوع مناسب کاسه نمد
- اطمینان از خریداری کاسه نمد مرغوب
- اطمینان از درست قرار گرفتن کاسه نمد بر روی قطعه مورد نظر
علائم خرابی کاسه نمد ماشین چیست؟
با دانستن علائم خرابی کاسه نمد خودرو می توانید تا حد زیادی از بروز خسارت جلوگیری کرده و پیش از بروز حادثه جلوی آن را بگیرید. برخی از مهم ترین علائم خرابی کاسه نمد عبارتند از:
- افزایش صدای تولید شده از ناحیه دیفرانسیل، که اغلب بر اثر کمبود روغن رخ می دهد.
- کاهش روغن دیفرانسیل
- مشاهده نشت روغن از موتور خودرو
- نشت روغن از شفت بین چرخ دنده دیفرانسیل
- وجود گرد و خاک و آلودگی در اطراف کاسه نمد
- مسدود شدن سوپاپ های هوای گیربکس
در هنگام مشاهده علائم خرابی کاسه نمد چه اقدامی باید انجام داد؟
برخی از رانندگان در هنگام نشت روغن، بدون آن که دلیل اصلی آن را بدانند، اقدام به خرید و تمدید مجدد روغن می کنند؛ که این کار صرفا بار مالی داشته و باعث خرابی سایر قطعات خودرو نیز می شود. به همین دلیل در هنگام مشاهده علائم خرابی و روغن ریزی کاسه نمد، هرچه سریعتر قطعه را تعمیر یا تعویض نمایید؛ زیرا این اقدام در هزینه های آتی شما صرفه جویی چشم گیری ایجاد خواهد کرد و از آسیب به سایر قطعات نیز جلوگیری می کند.
چه عواملی بر طول عمر کاسه نمد تاثیرگذار هستند؟
عمر کاسه نمد به موارد متعددی نظیر جنس کاسه نمد، محل قرارگیری و نحوه استفاده از آن بستگی دارد؛ اما 2 عامل مهم دیگری نیز وجود دارد که می تواند طول عمر این قطعه را کاهش دهد:
- دما : 3 شکل دمایی وجود دارد که می توانند بر طول عمر کاسه نمد تاثیرگذار باشند:
- دمای بیرونی
- دمای زیرلبه
- دمای انباره
- فشار : چنانچه فشار زیادی به لبه خارجی کاسه نمد وارد شود، این مسئله به کاسه نمد آسیب رسانده و در نهایت طول عمر این قطعه را کاهش می دهد.
کاسه نمد ماشین را از کجا تهیه کنیم؟
با توجه به اهمیت و ضرورت نصب کاسه نمد در بخش های مختلف خودرو و به منظور جلوگیری از آسیب دیدن قطعات موجود در بخش های مکانیکی خودرو، می بایست به کیفیت کاسه نمد تهیه شده توجه ویژه ای داشته باشید. با شناسایی مراکز فروش معتبر قادر خواهید بود تا از بهره وری این قطعه اطمینان حاصل کرده و در هزینه های آتی خود صرفه جویی داشته باشید.
بهتر است در هنگام خریداری کاسه نمد به موارد زیر دقت داشته باشید:
- کاسه نمد را از مراکز فروش معتبر تهیه نمایید
- وجود هولوگرام اصالت کالا را چک کنید
- از تناسب و همخوانی کاسه نمد با محل قرارگیری آن اطمینان حاصل کنید
کلام آخر
کاسه نمد ماشین یک قطعه مهم در سیستم سیالات خودرو است که وظیفه آن جلوگیری از نشت روغن و آلودگی در قسمت های داخلی ماشین می باشد. این قطعه معمولاً در اطراف محور چرخ ها و سایر قسمت های متحرک ماشین قرار می گیرد. کاسه نمد با ایجاد یک لبه انعطاف پذیر و چسبنده مانع نفوذ گرد و خاک، آب و روغن به داخل قطعات متحرک می شود. این امر باعث افزایش طول عمر قطعات و پیشگیری از خسارت های احتمالی ناشی از نفوذ آلاینده ها می گردد. از این رو، بررسی وضعیت کاسه نمدها و تعویض به موقع آن، امری ضروری برای حفظ عملکرد مطلوب خودرو است.
با انتخاب نوع مناسب کاسه نمد و خرید نمونه مرغوب این قطعه و همچنین اطمینان از نصب صحیح آن قادر خواهید بود تا از عملکرد این قطعه اطمینان حاصل کرده و از آسیب دیدن اجزای خودرو جلوگیری کنید؛ اما اگر در هر صورت کاسه نمد شما با مشکل مواجه شد، باید هرچه زودتر با امداد خودرو تهران تماس حاصل نمایید تا از بروز مشکلات جدی تر به خودرو خود جلوگیری نمایید.