علت ریپ زدن ماشین

ریپ زدن ماشین یکی از مشکلات رایج در خودرو و رانندگی است که می تواند باعث آسیب های جدی به خودرو و راننده شود. ریپ زدن ماشین، به معنای از دست دادن کنترل خودرو در هنگام ترمز گرفتن یا پیچیدن، است که باعث می شود خودرو به سمت ناخواسته ای، حرکت کند. در چنین موقعیتی اگر در تهران هستید، با شماره گیری و اطلاع دادن به امداد خودرو شمال تهران در خواست کمک کنید. چند علت ریپ زدن ماشین، شامل مسدود شدن هواکش خودرو، فیلتر هوا، خرابی فیلتر سوپاپ، تنظیم نبودن اهرم گاز در سر بالایی و… است. برای جلوگیری از ریپ زدن ماشین، لازم است عوامل موثر بر آن را بشناسیم و راه های پیشگیری و مقابله با آن را بدانیم.

ریپ زدن خودرو چگونه است؟

ریپ زدن خودرو، حالتی شبیه به سکسکه کردن دارد که ماشین دچار لرزش های سطحی همراه با صدایی می شود. به حالتی که موتور را از عملکرد نرمال و طبیعی خارج می کند و حالتی شبیه به سکسکه را دارد و در بعضی موارد ماشین را خاموش می کند و شما را به سمت جلو هل می دهد؛ ریپ زدن گفته می شود.

علت ریپ زدن خودرو

در ریپ زدن خودرو، دلایل متفاوتی نقش دارند که تشخیص و برطرف کردن آن ها، توسط افراد متخصص انجام می شود. این را بدانید که اگر خودرو را به تعمیرکاری متخصص نسپارید، پس از مدتی، مجددا ریپ زدن خودرو، شروع می شود و موتور را خراب می کند. علت ریپ زدن خودرو در دور موتور پایین به علت کمبود سوخت است که امری طبیعی در ماشین محسوب می شود؛ اما اگر ماشین، تکان های بسیاری میخورد و صدایی ناهنجار تولید می کند، مشکلی است که نباید به راحتی از کنار آن گذر کنید.

9 علت ریپ زدن خودرو که بسیار شایع است، شامل موارد زیر می شود:

  • خرابی سیستم ترمز
  • انژکتورهای سوخت
  • مسدود شدن هواکش خودرو
  • ایراد در شمع های ماشین
  • فیلتر هوا
  • تعویض لوله های آسیب دیده بنزین
  • خرابی فیلتر سوپاپ
  • خرابی سیلندرها و کمپرس کم فشار
  •  تنظیم نبودن اهرم گاز

خرابی سیستم ترمز

خرابی یا عملکرد نامناسب سیستم ترمز، می تواند باعث از دست دادن توانایی ترمز صحیح و به موقع شود. اگر ترمز های خودرو، دچار مشکل شوند، در ریپ زدن ماشین تاثیر گذار هستند.

انژکتورهای سوخت

انژکتور سوخت

انژکتورهای سوخت نقش، مهمی در عملکرد صحیح موتور خودرو ایفا می کنند. این قطعات، مسئولیت تزریق سوخت به سیلندرهای موتور را بر عهده دارند تا احتراق صحیح اتفاق بیفتد. اگر انژکتورها به درستی عمل نکنند، مشکلاتی به وجود می آید که در نهایت منجر به ریپ زدن ماشین می شود. در جدول زیر چند علت ریپ زدن ماشین مرتبط با انژکتورهای سوخت را بررسی می کنیم:

 

  1. خرابی انژکتورها
خرابی مستقیم انژکتورها، می تواند باعث تزریق ناقص یا نامتناسب سوخت شود. یعنی اینکه احتمال دارد تزریق سوخت را بیش از حد (سوخت بیشتر از ضرورت) یا کمتر از حد (سوخت کمتر از ضرورت) به موتور برساند. در هر دو حالت، منجر به نامنظمی در عملکرد موتور و در نهایت ریپ زدن ماشین می شود.
2. لغزش انژکتورهالغزش در انژکتورها، به معنای عدم سوخت رسانی، در زمان صحیح با فشار مناسب است. این مشکل، ممکن است به دلیل گرفتگی یا آلودگی در انژکتورها رخ دهد. در نتیجه، ترکیب سوخت و هوا در سیلندرها مختل می گردد و ریپ زدن ماشین شروع می شود.
3. آلودگی انژکتورهاآلودگی در انژکتورها می تواند به دلیل ذرات آلودگی و تشکیل رسوبات سوخت در انژکتورها رخ دهد. این آلودگی ها، قادر اند، جریان سوخت را مسدود کنند و باعث عملکرد نامنظم موتور شوند که در نهایت یک علت ریپ زدن خودرو محسوب می شود.
4. فشار نامناسب سوختفشار سوخت در انژکتورها، باید در محدوده صحیح تنظیم شود تا به صورت نامناسب به موتور وارد نشود. اگر فشار سوخت بیش از حد یا کمتر از حد باشد، تزریق سوخت به سیلندرها به درستی انجام نمی شود و یکی از عوامل این سکسکه کردن ماشین به حساب می آید.

 

مسدود شدن هواکش خودرو

یکی از علت های ریپ زدن ماشین، مسدود شدن هواکش آن است. انسداد هواکش مانع دریافت سوخت لازم برای حرکت ماشین می شود و در نتیجه به ریپ زدن خودرو، ختم می گردد.

ایراد در شمع های ماشین

شمع های خودرو

هر چیزی در این دنیا، تاریخ انقضایی دارد و پس از مدت زمان معینی، شمع های ماشین فرسوده و خراب می شوند. اگر شمع های خراب را تعویض نکنید به جدا از ریپ زدن و صداهای آزار دهنده اش؛ موتور ماشین را دچار مشکلی جدی می کنید. هنگامی که شمع های خودرو، خراب می شوند، توانایی لازم در مشتعل کردن سوخت، را ندارد و ماشین سرعت نمی گیرد.

فیلتر هوا

در پاسخ به سوال علت ریپ زدن ماشین چیست؟ میتوانی به فیلتر هوا اشاره کنیم که تنها یک مورد از دلایل ریپ زدن ماشین محسوب می شود. فیلتر هوا، وظیفه تصفیه هوای ورودی به موتور را بر عهده دارد و از ورود ذرات گرد و غبار، آلودگی ها و سایر آلودگی ها به موتور جلوگیری می کند. اگر فیلتر هوا را به طور منظم تعویض نمی کنید، مشکلات زیر ممکن است به وجود آید:

1. کاهش جریان هوا

فیلتر هوای کثیف یا خراب، می تواند باعث کاهش جریان هوا به موتور شود؛ در نتیجه مقدار هوای مورد نیاز برای احتراق سوخت، در سیلندرها کاهش میابد و موتور به درستی کار نمی کند؛ بنابراین، اگر شما در خودرو حضور داشته باشید، رشاهد ریپ زدن ماشین خواهید بود.

2. ترکیب نامناسب سوخت و هوا

فیلتر هوای کثیف، احتمال دارد باعث ترکیب نامناسب سوخت و هوا شود که در آخر منجر به اشتغال ناکامل سوخت، کاهش قدرت موتور و ریپ زدن خودرو می شود.

3. استهلاک سریع دیگر قطعات

فیلتر هوایی که معیوب و خراب شده است می تواند باعث ورود ذرات آلودگی به دیگر قطعات سیستم سوخت و احتراق در خودرو شود. این امر موجب، استهلاک سریع تر قطعات ماشین، مانند سنسورها، بوقلمون ها و سوزن های سوخت و… شود. در نتیجه این خرابی ها و لغزش ها می توانند به ریپ زدن ماشین ختم شوند. برای جلوگیری از مشکلات مرتبط با فیلترهوا و ریپ زدن خودرو، مراقبت و تعویض منظم این قطعه، بسیار مهم است. همچنین بهتر است، طبق راهنمایی تولید کننده خودرو، فیلترهوا را در زمان های مشخص تعویض کنید.

 لوله های آسیب دیده بنزین

لوله های آسیب دیده بنزین می توانند تاثیرات منفی بر روی ریپ زدن ماشین، داشته باشند. لوله های بنزین، به عنوان جزئی از سیستم سوخت و ساز موتور، برای انتقال بنزین از مخزن سوخت به موتور استفاده می شوند. در صورتی که لوله های بنزین آسیب دیده باشند، عوامل زیر را در بر می گیرند و تاثیر گذار هستند:

نشست بنزیندر این لوله های آسیب دیده، احتمال نشت بنزین زیاد است. این نشت، می تواند منجر به کاهش فشار سیستم سوخت شود و در نتیجه بنزین مورد نیاز موتور را نمی رساند. کاهش تامین سوخت به موتور ممکن است باعث نامنظمی در عملکرد موتور شود و در نهایت علت ریپ زدن ماشین محسوب می شود.
هوای نامناسبهنگامی که لوله های بنزین آسیب می بینند، باعث ورود هوای غیر ضروری به سیستم سوخت و موتور، می شوند. این عمل، اختلالی در ترکیب صحیح سوخت و هوا در سیلندرها را بوجود می آورد و عملکرد موتور را تحت تاثیر قرار دهد. این شرایط، نامنظمی در احتراق سوخت را ایجاد می کند و ریپ زدن خودرو آغاز می شود.
کاهش عملکرد موتور لوله های آسیب دیده بنزین، ممکن است باعث کاهش جریان سوخت به موتور شوند. این امر می تواند، منجر به کاهش قدرت و عملکرد موتور شود. در نتیجه، موتور تلاش بیشتری برای اجرای عملکرد صحیح می کند و در نهایت خودرو ریپ می زند.

 

برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مرتبط با لوله های آسیب دیده بنزین و ریپ زدن ماشین، مراقبت و نگهداری منظم از سیستم سوخت خودرو، بسیار مهم است. شما باید، اطمینان حاصل کنید که لوله های بنزین در وضعیت سالم و بدون نشت هستند و در صورت وجود هرگونه خرابی، آن ها را به سرویسکاران متخصص بسپارید. همچنین، استفاده از بنزین با کیفیت از بسیاری از مشکلات احتمالی در سوخت و ساز خودرو پیشگیری می کند.

خرابی فیلتر سوپاپ

فیلتر سوپاپ، یکی از اجزای مهم موتور خودرو است که وظیفهٔ تمیز کردن هوای مورد نیاز، برای احتراق سوخت در سیستم سوپاپ ها را دارد. وظیفهٔ اصلی فیلتر سوپاپ، جلوگیری از ورود ذرات گرد و غبار، خاک و سایر آلودگی ها به داخل موتور خودرو است. هنگامی که این قطعات در ماشین خراب می شوند، ذرات آلودگی به درون موتور، راه پیدا می کنند و در این صورت سبب ایجاد اصطکاک زیاد درون سیستم موتور می شوند که در نتیجه ریپ زدن ماشین رخ می دهد. علاوه بر این، آلودگی های موجود در موتور، بر روی سوپاپ ها یا درون سوپاپ ها تجمع می کنند و مانع شدن جریان هوای تمیز و لازم برای اختراق سوخت می شوند.

خرابی سیلندرها و کمپرس کم فشار

خرابی سیلندر

خرابی سیلندرها و کمپرسور کم فشار، یکی دیگر از علت به ریپ زدن خودرو است. این دو بخش که از سیستم سوخت و احتراق خودرو هستند، هنگامی که دچار اختلالاتی می شوند در عملکرد منظم موتور، تاثیری مستقیم می گذارند.

1. خرابی سیلندرها

سیلندرها قسمتی از موتور هستند که در آن سوخت و هوا ترکیب می شود و احتراق رخ می دهد. اگر سیلندرها خراب شوند، ممکن است باعث ناهمواری در احتراق سوخت و هوا شوند و در نهایت با عملکرد بد موتور ریپ زدن خودرو شروع می شود.

2. کمپرسور کم فشار

کمپرسور یا توربوشارژر برای افزایش فشار هوا در سیستم سوخت و احتراق استفاده می شود. زمانی که کمپرسور کم فشار شود یا دچار مشکلی شده باشد، جریان هوای کافی برای ترکیب صحیح با سوخت به سیلندرها تامین نمی شود و این امر، باعث کاهش قدرت و عملکرد موتور شده و خودرو را به حالت سکسکه کردن می اندازد.

تنظیم نبودن اهرم گاز

در بعضی از موارد تنظیم نبودن اهرم گاز، می تواند علت ریپ زدن خودرو باشد. اهرم گاز (گازپدال) نقش کنترل کردن جریان سوخت به موتور را دارد. اگر اهرم گاز به درستی تنظیم نشود، شامل این مشکلات، حملات غیرقابل پیش بینی، نقص در ترکیب سوخت و هوا و افزایش استهلاک سیستم سوخت، می شود.

در آخر

ریپ زدن فنی ماشین به معنای رخ دادن مشکلات فنی در خودرو است که باعث از دست دادن کنترل و عملکرد صحیح آن می گردد؛ در این حالت ماشین، به شکل سکسکه کردن، تکان خورده و صداهای ناهنجاری را تولید می کند. 9 مورد از متداول ترین علت ریپ زدن ماشین در سر بالایی و حالت درجا، شامل خرابی ترمز، اشکال در انژکتورهای سوخت، مسدود شدن هواکش، ایراد در شمع ها، فیلتر هوا، تعویض لوله های آسیب دیده بنزین، خرابی فیلتر سوپاپ، معیوب شدن سیلندرها و کمپرس کم فشار و تنظیم نبودن اهرم گاز، می شود. هنگام پیش آمدن مشکل می توانید با شماره امداد خودرو تهران تماس بگیرید.