خرابی برف پاک کن در شرایط بد آب و هوایی ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به بار بیاورد. علت کار نکردن برف پاک کن می تواند مواردی مانند خرابی موتور، سوئیچ کنترل، سوختن فیوز برف پاک کن و … باشد. با دانستن این موارد در مواقع ضروری می توانید این مشکل را برطرف کرده و از ایجاد شرایط خطرناک جلوگیری کنید. شما شهروندان عزیز تهرانی می توانید در صورت مواجه با خرابی و اختلال در عملکرد خودرو با مکانیک سیار تهران تماس بگیرید تا در اسرع وقت در محل شما حضور پیدا کنند.
مهم ترین علت کار نکردن برف پاک کن
خرابی برف پاک کن خودرو، دلایل گوناگونی را شامل می شود که برخی از آنها را می توان خیلی راحت حل کرد. بعضی از مشکلات و ایرادات هم مثل شکستن یا سوختن قطعات سیستم برف پاک کن، در لحظه قابل حل نبوده و باید برای تعویض قطعه یا تعمیر اساسی آن اقدام کنید. به طور معمول، علت کار نکردن برف پاک کن در همه خودروها، شامل موارد زیر می شود:
سوختن فیوز برف پاک کن
سوختن منبع تغذیه یکی از عوامل بسیار شایع کار نکردن برف پاک کن در خودرو به حساب می آید. چرا که این قطعه می تواند انرژی مورد نیاز برای به کار انداختن برف پاک کن را تامین کند. البته، فیوزهایی که برای برف پاک کن طراحی می شوند، ضعیف بوده و از توان پایینی برخوردار هستند. بدین ترتیب، اگر برای مدت طولانی برف پاک کن های خودرو روشن بماند، احتمال سوختگی فیوز آن دور از انتظار نیست.
همچنین، اگر روی شیشه، برف سنگینی نشسته باشد یا جسم سختی لای برف گیر کند و شما بدون توجه، برف پاک کن را بکار بیندازید، احتمال سوختن فیوز خیلی بالا می رود. لذا، اگر به طور ناگهانی برف پاک کن در حین استفاده از کار بیفتد، یعنی با سوختگی فیوز مواجه هستید. اگر فیوز بسوزد، تعویض فیوز برف پاک کن خودرو تنها راه حل پیش رو است. فیوزهای برف پاک کن قیمت زیادی ندارند و به راحتی قابلیت تعویض دارند.
خراب شدن سوئیچ کنترل
در اغلب خودروها، یک کلید به منظور روشن و خاموش کردن برف پاک کن ها تعبیه شده است. برخی اوقات مدار داخلی درون سوئیچ دچار اختلال یا اتصال می گردد و موجب از کار افتادن برف پاک کنها می شود. چنانچه علت کار نکردن برف پاک کن، ایراد در سوئیچ کنترل باشد، باید آن را تعویض کنید تا مشکل شما برطرف شود.
خرابی موتور ماشین
اغلب برف پاک کنهای موجود در خودروهای امروزی، تماما از موتور الکتریکی برخوردار هستند که عموماً در زیر کاپوت قرار داده می شود. موتور برف پاک کن درون یک محفظه پلاستیکی جای داده می شود و چندین پیچ این موتور را در جای خود محکم می کنند. اتصالات موتور برف پاک کن به مرور زمان با قطعی مواجه خواهند شد یا در اثر استفاده مکرر می سوزند. به منظور حل کردن این مشکل، نیاز است تا علت کار نکردن برف پاک کن را به دقت مورد بررسی قرار دهید. چون ممکن است برخی اوقات مشکل از قطعی اتصالات باشد و با خرابی موتور رو به رو نباشید. اگر موتور برف پاک کن بسوزد، راهی جز تعویض آن پیش روی شما قرار ندارد.
پارگی تیغه برف پاک کن
پاره شدن تیغه ها هم ممکن است علت کار نکردن برف پاک کن خودرو محسوب شود. جایگزینی مناسب تیغههای برف پاک کن خودرو بسیار مهم است. اگر تیغه ها دچار پارگی و فرسودگی شوند، کارایی برف پاک کن کاهش یافته و به شیشه آسیب می رساند. تیغه های مناسب، معمولا از جنس پلاستیک مقاوم هستند. با گذشت زمان، این تیغهها فرسوده میشوند و باید به طور مرتب تعویض شوند. اغلب توصیه می شود سالی یک بار تیغه های برف پاک کن را تعویض کنید تا از تمیز شدن مناسب شیشه اطمینان حاصل کنید.
شل شدن مهره های محوری برف پاک کن
شل شدن مهرههای محوری برف پاک کن میتواند از دلایل اصلی کارنکردن صحیح این سیستم در خودرو باشد. این مهرهها وظیفه اتصال بازوهای برف پاک کن به محور انتقال حرکت را بر عهده دارند. با گذشت زمان و تحت تأثیر حرکات متناوب برف پاک کن، ممکن است این مهرهها شل شوند. در این حالت، گرچه ممکن است برف پاک کن ها هنوز به آرامی حرکت کنند، اما قادر به تمیز کردن مناسب شیشه نخواهند بود و تنها شاهد بالا و پایین رفتن بازوها خواهید بود.
برای رفع این مشکل، کافی است مهرههای محوری را مجددا سفت کنید. این کار را می توانید خودتان یا با کمک یک مکانیک حرفه ای انجام دهید. بررسی و تنظیم صحیح این مهره ها می تواند موجب بازگشت کارایی کامل سیستم برف پاک کن شود.
گیر کردن جسم خارجی در مسیر برف پاک کن
گیر کردن اجسام مختلف در مسیر حرکت برف پاک کن می تواند یکی دیگر از دلایل عملکرد ضعیف این سیستم در خودرو به حساب بیاید. زمانی که خودرو در محیط هایی مانند زیر درختان پارک می شود، ممکن است اجسام ریزی همچون میوه یا شاخه و برگ های درختان روی آن بیفتد. لذا، هنگام روشن کردن برف پاک کن، این اجسام گیر کرده می توانند مانع حرکت صحیح بازوهای برف پاک کن شوند. در این موارد، شما فقط نیاز به تمیز کردن شیشه ها از این اجسام خواهید داشت.
یکسره شدن برف پاک کن خودرو
برخی اوقات این اتفاق می افتد که پس از زدن کلید، برف پاک کن ها به صورت یکسره شروع به کار کنند و اصلا متوقف نشوند. اگر با این مشکل روبرو شدید، حتماً سیستم الکتریکی یا موتور برف پاک کن خودرو، دستخوش آسیب شده است. بدین ترتیب، در اسرع وقت به یک مکانیک مراجعه کنید تا علت کار نکردن برف پاک کن را ارزیابی و برطرف کند. چرا که عدم توجه به موقع، باعث آسیب به سایر قطعات برف پاک کن می شود و هزینه سنگینی برایتان به همراه خواهد داشت.
سیستم برف پاک کن چگونه کار می کند؟
سیستم برف پاک کن وظیفه دارد تا باران، برف و هرگونه گرد و غبار نشسته روی شیشه های جلو و عقب خودرو را به خوبی پاک کند. سیستم برف پاک کن از چندین قطعه مکانیکی و الکترونیکی مختلف تشکیل شده است. لذا، اگر حتی کوچک ترین قطعه در برف پاک کن خراب شود، کارکرد کل سیستم را مختل خواهد کرد.
هنگامی که کلید برف پاک کن را فعال می کنید، جریان برقی که از فیوز به کلید متصل شده، به موتور برف پاک کن و محفظه آب پاش انتقال پیدا می کند. در مرحله بعد، دسته های برف پاک کن بر اساس سرعت انتخاب شده، آغاز به کار کرده و هر آنچه روی شیشه باشد را به خوبی پاک می کنند. اختلال در عملکرد یا نقص هر کدام از قطعه های موجود در سیستم برف پاک کن، ممکن است علت کار نکردن برف پاک کن اتومبیل شما محسوب شود. لذا، بررسی و تعمیر به موقع اجزای برف پاک کن، برای حفظ ایمنی رانندگی در شرایط بارانی و برفی حائز اهمیت است.
سخن پایانی
برف پاک کن ها یکی از اصلی ترین قطعات خودرو در شرایط آب و هوایی نامناسب محسوب می شوند. علت کار نکردن برف پاک کن خودرو به مواردی مانند سوختن فیوز برف پاک کن، خراب شدن سوئچ کنترل، خرابی موتور، پارگی تیغه برف پاک کن، شل شدن مهره های محوری برف پاک کن، گیر کردن جسم خارجی در مسیر برف پاک کن و یکسره شدن برف پاک کن بر می گردد. چنانچه با خرابی برف پاک کن مواجه هستید و این قطعه به درستی کار نمی کند، باید در اسرع وقت آن را به افراد حرفه ای بسپارید تا آن را درست کنند. امداد خودرو تهران می تواند در این شرایط، مشکلات خودرو شما را به صورت کاملاً حرفه ای برطرف نماید.