ماشین آتش گرفته

آتش گرفتن خودرو یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد با آن مواجه می شوند. این مسئله آزاردهنده به علت جوش آوردن ماشین، داغ شدن بیش از حد موتور و… رخ می دهد. به صورت کلی مجموعه ای از عوامل مکانیکی، انسانی و شیمیایی دست به دست یک دیگر داده و باعث بروز این مسئله می شوند. اگر علت آتش گرفتن ماشین را بدانید می توانید با برطرف کردن آن جلو وقوع این فاجعه را بگیرید و از جان و مال خود محافظت کنید.

چند مورد از رایج ترین علت آتش گرفتن ماشین

آتش گرفتن ماشین

آتش سوزی خودرو به دلایل مختلفی رخ می دهد که برخی از آن ها شامل موارد زیر است:

1. داغ شدن بیش از حد موتور

داغ شدن خودرو

داغ شدن بیش از حد موتور خودرو یکی از مسائلی است که می تواند موجبات آتش سوزی اتومبیل را فراهم آورد. این موضوع ممکن است به تنهایی خطر چندانی نداشته باشد؛ اما در شرایطی که دمای مایعات اتومبیل هم افزایش یافته و مایعات به بخش های دیگر خودرو مانند اگزوز انتشار یابند، این مسئله می تواند بسیار خطرناک شود.

2. افزایش حرارت مبدل کاتالیستی

افزایش حرارت بیش از حد مبدل کاتالیستی یکی دیگر از عواملی است که می تواند منجر به آتش سوزی خودرو شود. مبدل های کاتالیستی بخشی از اگزوز خودرو بوده که مسئولیت سوزاندن آلاینده های اگزوز را بر عهده دارند. چنانچه مبدل های کاتالیستی بیشتر از میزان ظرفیت خود آلاینده بسوزانند، حرارت آن ها افزایش یافته و درنهایت خودرو آتش می گیرد. این مسئله اغلب در شرایطی رخ می دهد که بنزین درست نسوخته و موتور درست کار نکند.

3. نشت مایعات خودرو

نشتی مایعات در زیر خودرو

درون هر خودرویی مخزن های مختلفی وجود داشته که با استفاده از شیلنگ به انتقال مایعات می پردازند. چنانچه این شیلنگ ها دچار نشتی شوند، احتمال بروز آتش سوزی در خودرو بالا می رود؛ لذا ضروری است که به مایعات خودرو توجه داشته باشید.

4. آتش سوزی خودرو بر اثر تصادف

تصادفات و حوادث می توانند خسارات مالی و جانی متعددی را متوجه رانندگان کنند. آتش سوزی، یکی از مواردی است که در نتیجه تصادفات شدید رخ بدهد. واژگونی خودرو، سوراخ شدن باک بنزین یا نشتی شیلنگ آن می تواند موجبات آتش سوزی خودرو را در هنگام تصادف فراهم آورد.

5. تعمیرات غیراصولی و ناقص

تعمیرکار ماشین

یکی از مسائلی که می تواند احتمال آتش سوزی خودرو را افزایش دهد، تعمیرات ناقص و نامناسب است. چنانچه فرد مکانیک عیوب خودرو مانند تعویض سرسیلندر، سیم های ساییده شده و … را به درستی برطرف نکند، این مسئله می تواند به آتش سوزی خودرو منتهی شود.

6. نشت در سیستم سوخت خودرو

وجود نشتی در سیستم سوخت رسانی خودرو، در دسته شایع ترین علل آتش سوزی خودروها قرار می گیرد. همان طور که اشاره شد، نشت مایعات خودرو می تواند خطرناک باشد؛ اما خطرناک ترین آن، نشتی سوخت خودرو است؛ چراکه، این مایع بسیار قابل اشتعال است. دقت داشته باشید که بنزین در دمای مثبت 7 درجه سانتی گراد با یک جرقه آتش گرفته و در دمای 257 سانتی گراد به صورت خود به خود مشتعل می گردد. بهترین اقدامی که برای جلوگیری از نشت سوخت خودرو می توانید انجام دهید، انجام تعمیرات و بازدیدهای دوره ای در تعمیرگاه های مجاز است.

7. مشکل در سیستم الکترونیکی خودرو

وجود مشکل در سیستم الکترونیک ماشین

وجود مشکل در سیستم برقی خودرو، یکی دیگر از مسائل خطرساز محسوب می شود. باتری های اسیدی معیوب می توانند در محفظه موتور گاز هیدروژن انفجاری منتشر کرده و موجبات آتش سوزی مایعات خودرو را فراهم آورند. دقت داشته باشید که خطرات سیستم برقی، به ناحیه زیر کاپوت اتومبیل محدود نشده و این مسئله شامل تمامی قطعات الکتریکی خودرو می شود. همچنین دیگر علت آتش سوزی ماشین عبارت اند از:

  • راه اندازی حریق عمدی
  • حمل کردن محموله قابل اشتعال
  • به کارگیری لوازم غیراستاندارد
  • ایرادات موجود در طراحی خودرو

راهکارهای جلوگیری از انفجار خودرو

ماشین سوخته شده در آتش

مهم ترین راهکار جلوگیری از انفجار خودرو، تعمیرات به موقع و بازدیدهای دوره ای است. شما می توانید با مراجعه منظم به تعمیرگاه های مجاز خودرو، تا حد زیادی احتمال بروز این مشکل را کاهش دهید. موارد زیر برخی دیگر از راهکارهای جلوگیری از انفجار خودرو هستند:

• عدم پر کردن کامل باک خودرو
• جلوگیری از ریختن بنزین خودرو بر روی زمین
• جلوگیری از بالا رفتن بیش از حد دمای موتور
• بررسی مایعات خودرو و محفظه های آن ها
• بررسی کابل ها و شبکه الکتریکی
• عدم استفاده از لوازم جانبی فرسوده
• محافظت از مخزن های CNG-LPG در برابر حرارت بالا
• آشنایی با اصول نگهداری صحیح از خودرو
• به همراه داشتن تجهیزات آتش نشانی

کلام آخر

هر راننده ای می بایست از علت آتش گرفتن ماشین و علت جوش آورد ماشین اطلاعات کافی داشته باشد. مشکلاتی نظیر داغ شدن بیش از حد موتور، افزایش حرارت مبدل کاتالیستی، نشت مایعات خودرو، آتش سوزی خودرو بر اثر تصادف، تعمیرات غیراصولی و ناقص، نشت در سیستم سوخت خودرو، مشکل در سیستم الکترونیکی خودرو، نقص در طراحی اتومبیل و مواردی از این دست، می توانند ریسک آتش سوزی خودرو را افزایش دهند. بسیار مهم است که برای جلوگیری از این مشکلات خطرساز، خودروی خود را مورد بررسی های منظم و دوره ای قرار دهید. شما می توانید از طریق تماس با امداد خودرو تهران، راهنمایی های لازم در این خصوص را دریافت کنید.